Вчені назвали оптимальну кількість годин сну для збільшення тривалості життя

Дефіцит сну пов’язаний з численними станами здоров’я, які обмежують життя, такими як хвороби серця, хвороби нирок, високий кров’яний тиск, діабет і інсульт. Щоб продовжити своє життя, дуже важливо достатньо спати.

Коли ви не отримуєте достатньо якісного сну, ви будете знати про наступне: якщо ви прокидаєтеся, не відчуваючи себе відпочившими або бадьорими, щось не так; відчуття втоми може тривати протягом усього дня. Національний інститут серця, легенів і крові (NIH, Великобританія) виділив два основних типи сну:

  • REM (швидкий рух очей)
  • Ні-REM ( “не швидкий”)

Не-швидкий відомий як «глибокий сон», в той час як швидкий – це коли людина бачить сни.

Брак сну також пов’язаний з депресією і ризикованою поведінкою. З огляду на те, наскільки важливий сон для вашого психічного і фізичного здоров’я, скільки вам дійсно потрібно?

Доктор Даніель Крипке і його дослідницька група продовжили дослідження того ж питання.

Залучаючи більш одного мільйона учасників за шестирічний період, доктор Крипке і його команда з Каліфорнійського університету прийшли до наступного. Вони виявили, що сім годин – це оптимальний час, необхідний людині для продовження життя. Дивно, але сон більш семи годин був пов’язаний з меншою тривалістю життя.

Тривалість сну менше п’яти з половиною годин шкідлива для здоров’я людей. NIH відноситься до «недосипання», коли менше семи годин сну на добу в сумі.
«Наприклад, якщо ви втрачаєте дві години сну щоночі, у вас буде 14 годин недосипання через тиждень», – пояснив NIH.

Більш тривалий сон у вихідні дні, може порушити ритм сну і неспання.

Як отримати сон хорошої якості?

Найголовніше, виділяйте достатньо часу для сну щоночі і покращуйте свої звички сну. Це означає, що ви повинні лягати спати і прокидатися в один і той же час кожного дня, навіть у вихідні дні.

За годину до сну слід відвести час для відпочинку, тобто не дивитися на яскраве штучне світло з екрану.





ІНШІ НОВИНИ