Уролог і головний лікар Клініки сучасної медицини Микола Захарченко розповів, кому краще не їсти кавуни.
За словами лікаря, найкориснішими є темні, добре дозрілі ягоди.
Також він підтвердив, що кавун в якійсь мірі сприяє очищенню нирок.
«Кавун – ягода, яка складається практично повністю з води. Якщо його багато з’їсти, це викличе сечогінний ефект, – нагадав Захарченко. – Якщо у людини є пісок в нирках або камені, це буде сприяти відходженню як піску, так і каменів. Тут потрібно враховувати, що найбільшою користю володіють темні кавуни, а не ранньостиглі». За словами медика, саме такі ягоди містять речовини, які перешкоджають каменеутворенню.
Їсти кавуни можна практично всім, включаючи тих, хто страждає на цукровий діабет, хоча для них існують певні обмеження в кількості цього продукту.
Також кавун, за словами співрозмовника видання, буде не дуже корисний тим, хто схильний до набряків. В цьому випадку слід звернутися до лікаря-терапевта, а потім розібратися, чи пов’язано це з серцевою недостатністю або нирковою патологією, зазначив фахівець.