Звичка регулярно вживати в їжу оливкова олія може позитивним чином позначатися на стані серця.
За даними AHA (Американська кардіологічна асоціація), щоденне вживання оливкової олії певним чином впливає на серце і може служити способом профілактики його захворювань. Про це інформує видання Express, посилаючись на результати дослідження, що проаналізувало дані 100 тисяч чоловік.
Вчені, які вивчали особливості харчування людей, зробили висновок про можливість оливкового олії знижувати ймовірність серцево-судинних захворювань завдяки протизапальному ефекту, який надають на судинну тканину його ненасичені жирні кислоти. Наукові фахівці зауважили, що вживання половини ложки оливкової олії в день може знизити ризик розвитку хвороб серця і судин на 15%, повної ложки – на 21%.
Зокрема, споживання цієї олії вони пов’язують з кращим захистом від розвитку ішемічної хвороби серця.