Ендокринолог назвала продукти, які руйнують підшлункову залозу

Кандидат медичних наук, ендокринолог Зухра Павлова назвала продукти, які можуть бути небезпечними для підшлункової залози. Про це вона написала в своєму Telegram-каналі.

До загибелі клітин підшлункової залози веде вживання великої кількості солодкої і калорійної їжі.

“У жирової тканини неминуче виникає системне запалення з оксидативного стресу, на тлі якого розвивається інсулінорезистентність”

Ендокринолог порадила приймати їжу в один і той же час. Між сніданком, обідом і вечерею повинно проходити не менше трьох годин. Можна робити перерви до п’яти годин. Якщо період голодування триває довше, то активізується ліпопротеїнліпаза.

“Вона як сторожовий пес відстежує рівень поживних речовин і, якщо вони регулярно і довго не надходять, то ЛПЛ підвищує свою активність в жировій тканині. І починається формування жирових запасів.





ІНШІ НОВИНИ