Відомий дієтолог Антоніна Стародубова розповіла, що вживання навіть найбільш корисного продукту може мати серйозні наслідки для здоров’я. Фахівець розповіла, що не рекомендується вживати дині і кавуни пацієнтам із захворюваннями шлунку та кишечника.
Лікар підкреслила, що популярні баштанні культури також протипоказані при хворобах сечовивідних шляхів. Дині і кавуни не рекомендується вживати діабетикам, а також людям з індивідуальною непереносимістю і хворобами шлунково-кишкового тракту. Втім, фахівець також підкреслила, що навіть здорова людина повинна з обережністю ставитися до вживання баштанних культур.
За її словами, важливо навчитися визначати якість дині і кавуна, і при цьому враховуються багато факторів, наприклад, умови вирощування та регіон вирощування. Навіть якщо ви є великим шанувальником баштанних культур і не скаржитесь на здоров’я, необхідно контролювати їх порції. Нагадаємо, раніше інші дієтологи розповіли, що доросла здорова людина щодня повинна з’їдати не більше 500 г м’якоті кавуна. Крім того, цю ягоду потрібно вживати окремо і ні в якому разі не поєднувати її з вуглеводами.