Деменція викликає в три рази більше жіночих смертей, ніж рак грудей, а також є третім за величиною вбивцею чоловіків. Те, що ви їсте, може вплинути на ймовірність розвитку деменції, тому важливо якомога раніше поїсти правильно. Лікар-дієтолог Мерилін Гленвіла назвав п’ять правил, які допоможуть захистити від недоумства.
Зменшіть споживання цукру
Постарайтеся виключити зі свого раціону цукор і рафіновані вуглеводи.
Гленвіла сказав: “Це включає білий хліб і білий рис, оскільки вони швидко перетворюються в вашому організмі в цукор (глюкозу), і ваша підшлункова залоза повинна виробляти більше інсуліну, щоб впоратися з ними”.
Їжте збалансований сніданок
Ви повинні намагатися снідати щодня, не нехтуйте цим правилом. Завжди їжте вранці, намагайтеся поєднати у своєму сніданку білки та вуглеводи, уникаючи пластівців для сніданку, що містять цукор.
Вживайте білок з кожним прийомом їжі
Ще одна порада, щоб збалансувати рівень цукру в крові, – необхідно включати білок в кожний прийом їжі, так як він уповільнює підйом цукру в крові за рахунок вуглеводів.
Отже, кожного разу, коли ви їсте вівсяний пиріг або коричневий рис, намагайтеся доповнювати його рибою або яйцями, або рослинним білком, таким як кіноа, бобові (наприклад, у формі хумус з нуту), горіхи (горіхова олія, такі як мигдальна олія) або насіння”.
Остерігайтеся алкоголю
Якщо ви збираєтеся вживати алкоголь, не перестарайтеся і шукайте напої з меншим вмістом цукру.
Особливі поживні речовини
Деякі поживні речовини також можуть бути корисні для здоров’я вашого мозку і можуть розглядатися як доповнення до вашого раціону. Ацетил-L-карнітин працює з коферментом Q10 і альфа-ліпоєвою кислотою, щоб підтримувати функцію мітохондрій. DHA в жирних кислотах Омега-3 допомагає запобігти утворенню бляшок в мозк.