Дієтолог назвала найшкідливіші для здоров’я ранкові звички

Дієтолог Нурія Діанова розповіла, що у багатьох людей існують багаторічні ранкові звички, які сильно шкодять здоров’ю. На своїй сторінці в Instagram Нурія Діанова написала, що найбільш шкідливою звичкою вранці є відмова від сніданку.

Вона зазначила, що вчені вже довели, що люди, які пропускають сніданки, більш схильні до повноти і частіше скаржаться на погане самопочуття. Крім того, у тих, хто свідомо відмовляється від сніданку, найчастіше виявляють хвороби серця і судин. Ще одна звичка, яка не поліпшить самопочуття, – це вживання бекону в ранкові години. Багато людей вважають за краще смажити яєчню з беконом, однак насправді цей продукт рекордно збільшує ризик колоректального раку.

Також Діанова не радить пити каву на голодний шлунок. Сам по собі напій доволі корисний для здоров’я, проте якщо пити його натще, можуть відбутися серйозні перепади настрою, підскочить рівень цукру в крові і знизиться апетит протягом всього дня. Крім цього, фахівець не радить на голодний шлунок захоплюватися фруктовими соками. Вони є калорійними бомбами і містять максимальну кількість цукру і фруктових кислот. Все це в комплексі викликає подразнення слизової шлунку і кишечника, а також призводить до коливань рівня глюкози.





ІНШІ НОВИНИ