Американські вчені назвали продукт, який подовжує життя

Вчені з техаського університету США прийшли до висновку, що один з продуктів може збільшити тривалість життя. Під час експерименту американські фахівці встановили, що вживання витриманих сирів в помірних кількостях допомагає продовжити життя на чверть.

Вчені з’ясували, що пармезан, чеддер і брі містять унікальну речовину спермідін, яка допомагає знизити тиск. Більше того, під час дослідження вчені встановили, що ця речовина здатна на 40% знизити загрозу виникнення серцевої недостатності та інших захворювань серця і судин. Як розповіли вчені, вони проводили свій експеримент на гризунах і протягом деякого часу додавали в їжу спермідін. Всі гризуни були поділені на 2 групи.

Миші з першої групи жили як зазвичай, гризуни з другої групи отримували спермідін. Через якийсь час вчені з’ясували, що тривалість життя мишей з другої групи збільшилася на 25%. Також вдалося встановити, що ця унікальна речовина блокує розмноження пошкоджених клітин печінки і захищає орган від хвороби. Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли, як поліпшити настрій і уникнути депресії за допомогою дієти. Вони радили вживати багато шоколаду, м’яса птиці, листової зелені, авокадо і молочної продукції.





ІНШІ НОВИНИ