Ранні ознаки інсульту, які можуть врятувати життя

Інсульт – небезпечне захворювання, яке часто сигналізує про себе, коли стає вже пізно. Однак є кілька ранніх симптомів, які можуть передбачати інсульт за кілька днів, тижнів або навіть років.

Слабкість, складнощі з мовою, проблеми із зором

Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі Neurology, багато пацієнтів, які зіткнулися з ішемічним інсультом (брак кисню в мозку), відчувають міні-інсульт.

Його симптоми можуть виникати за сім днів до повного інсульту і аналогічні його ознакам. Це оніміння або слабкість обличчя, руки або ноги (особливо на одній стороні тіла); складності з фокусуванням і мовою; і погіршення зору. Хоча ці симптоми здаються тимчасовими, при їх наявності варто звернутися до лікаря.

Втрата рівноваги під час ходьби

Якщо ви помітили, що невпевнено стоїте на ногах, особливо, якщо це відбувається раптово, варто негайно звернутися до лікаря. Проблема з балансом може бути не тільки ознакою повномасштабного інсульту, а й міні-інсульту, що прогнозує появу повноцінного.

Раптовий головний біль, оніміння або поколювання

За словами експертів ознаки інсульту часто з’являються раптово але це не означає, що у вас не буде часу діяти. За кілька днів до серйозного інсульту люди можуть зіткнутися з сильним головним болем, відчуттям оніміння або поколювання.

Дослідження, опубліковане в Handbook of Clinical Neurology, показало, що до 65 відсотків людей, які перенесли інсульт, відчували головний біль за кілька днів до цієї події.





ІНШІ НОВИНИ