Як би не старалися маркетологи краще розрекламувати йогурти промислового виробництва, будь-яка розсудлива людина скаже, що для здоров’я корисніше домашній натуральний продукт, а не напханий всілякою хімією, ароматизаторами і упакований в красивий стаканчик десерт. А для приготування домашнього продукту необхідні тільки йогуртниця, молоко і закваска, придбати яку можна на сайті https://goodfood.ua/ Відсутність йогуртниці не є проблемою, для цих цілей можна використовувати звичайний термос або навіть каструлю.
Особливості вибору правильних продуктів
Що стосується молока, краще віддавати перевагу ультрапастеризованому або стерилізуваному варіанту, якщо ви прихильник натурального продукту, тоді обов’язково необхідно його прокип’ятити. Буває так, що господині стикаються з проблемою поганого сквашування молока – це говорить про можливий вміст соди в продукті або антибіотиків, якими фермери годували тварин, щоб вони не хворіли.
Однією з найголовніших умов отримання натурального і якісного йогурту є закваска. З наявного різноманіття на ринку складно обрати дійсно якісну, тому що всім різновидам властиві будь-які характерні смакові характеристики, а це вже, так би мовити, справа особистих уподобань. Сухі закваски представлені на ринку в пакетах і флаконах. Йогуртові порошки відрізняються між собою різним складом і кількістю корисних мікроорганізмів, відповідно, вибираючи той чи інший варіант, слід пам’ятати, що бажана консистенція, смак і користь будуть різними. Не залежно від виду, закваска повинна швидко активізуватися і сквашувати продукт. Чим швидше відбувається сквашування, тим свіжіша закваска.
В Україні шаленою популярністю користуються закваски Good Food, з асортиментом яких можна ознайомитись за посиланням https://goodfood.ua/zakvaski/. Компанія пропонує якісну італійську продукцію, сертифіковану Європейським Банком Штамів. Вперше закваски Good Food з’явилися ще в 2009 році, а станом на сьогодні вони встигли завоювати серця безлічі споживачів. Крім цього, уся продукція компанії пройшла клінічні випробування, які довели, що корисні бактерії, що містяться в йогуртах, можуть замінити деякі лікарські засоби.
Правильна закваска – запорука безпеки і здоров’я
Переймаючись питанням: яку закваску краще обрати необхідно добре вивчити її склад. Якщо говорити про закваски Good Food, зробити це можна за посиланням https://goodfood.ua/zakvaski/zakvaska-dlya-jogurtu/. Крім цього потрібно звернути увагу на три найважливіші чинники:
- В першу чергу, необхідно переконатися в тому, що закваска відповідає стандартам якості, про це легко дізнатися з інформації на етикетці та інструкції.
- Переконайтеся в правильності вибору того чи іншого виду закваски, тому що від цього буде залежати смак і якість готової продукції.
- Вибираючи закваску для приготування йогурту для всієї родини, ретельно перевірте – чи підходить вона для дітей і з якого віку!