Влада розглядає різні можливості пом’якшення карантину — нарада у Зеленського

На нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського щодо подолання епідемії коронавірусу було розглянуто різні можливості пом’якшення карантину заради психологічної підтримки громадян та запуску економіки.

Як повідомили в Офісі президента, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що для початку потрібно пом’якшувати карантинні заходи на некритичних об’єктах інфраструктури, які можуть відіграти роль у стабілізації економіки.

Зеленський наголосив, що «треба точно сказати людям, коли й що буде відкрито, який чіткий план дій уряду».

«Люди мають розуміти, чи можна буде гуляти в парках, коли працюватимуть перукарні, нотаріуси, адвокати та інший бізнес. Я знаю, що для підтримки форми хочуть тренуватися олімпійці. Усі люди повинні мати чітке бачення, як і коли може пом’якшуватися карантин», — сказав голова держави.

На нараді ще раз підтвердили, що пік захворюваності на коронавірус очікують на початку травня, тому уряд планує продовжити карантинні заходи.

Поточний термін карантину спливає 24 квітня. Питання про продовження карантину Кабінет міністрів планує розглянути на засіданні у середу, 22 квітня.

Міністерство охорони здоров’я запропонує уряду продовжити карантин в Україні до 12 травня з певними пом’якшеннями. Зокрема, можуть дозволити прогулянки в парках але обмеженою кількістю осіб та в індивідуальних засобах захисту.

Також в країні будуть поступово відкривати музеї та інші громадські місця, але з чітким дотриманням дистанції та термоскрінінгом на вході.

ДЖЕРЕЛОНВ




ІНШІ НОВИНИ