Ближче до Зеленського. Венедіктова вирішила переїхати на іншу держдачу — Bihus.Info

Для генпрокурора Ірини Венедіктової, яка пообіцяла виїхати з президентської резиденції на території комплексу відпочинку Пуща-Водиця, готують іншу державну дачу, повідомляє Bihus.Info з посиланням на джерела.

За інформацією журналістів, мова йде про будинок №79 і огороджену парканом земельну ділянку на кілька соток.

Згідно з документами, які є в розпорядженні у журналістів, цей будинок належить до II класу комфорту, де вартість оренди квадратного метра на рік становить 2350 гривень 46 копійок. За цим же документам, площа будинку, який передають Венедіктовій становить 129,2 кв. м.

Журналісти порахували, що оренда цього будинку сім’ї генпрокурора коштуватиме 303 тисяч гривень на рік, або трохи більше 25 тисяч гривень на місяць.

У випадку з орендою Венедіктова отримає окремий будинок в закритому комплексі фактично посеред лісу, цілодобову безкоштовну державну охорону і власний пляж.

Журналісти відзначають, що остаточну вартість оренди будинку можна буде побачити тільки в договорі, якщо переїзд відбудеться.

Крім основного будинку на території ділянки знаходиться ще одне приміщення – менший за розміром будиночок (це може бути лазня, гараж, або будинок для гостей). Але в документах, наявних у розпорядженні Bihus.Info, про це приміщення не згадується.

Журналісти нагадали, що на території Конча-Заспи за кілька метрів від будинку № 79 знаходиться резиденція Володимира Зеленського.

Незважаючи на обіцянку передати держдачі дітям – президент переїхав туди влітку, а ремонт там робили за бюджетні гроші.

Раніше нардеп Гео Лерос оприлюднив фрагмент договору оренди Венедіктової резиденції в комплексі відпочинку Пуща-Водиця. У документі зазначено, що генпрокурор орендує шестикімнатний будинок загальною площею 675,1 кв. м. за майже 64 тисячі гривень на місяць.

Сама Венедіктова назвала переїзд в президентську резиденцію в Пущі-Водиці тимчасовим і прийнятим виключно з міркувань безпеки.

ДЖЕРЕЛОНВ




ІНШІ НОВИНИ