У Франції спустили на воду другий катер, збудований для охорони морських кордонів України

21 лютого, у Франції на потужностях суднобудівної компанії ОСЕА відбувся спуск на воду другого катера FPB 98 MKI для Морської охорони Держприкордонслужби України.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Перший подібний катер спустили на воду у грудні минулого року. Зараз його екіпаж проходить комплексне навчання з опанування сучасного судна.

Французькі фахівці діляться з українськими морськими прикордонниками особливостями експлуатації та обслуговування FPB 98 MKI. Надалі з надходженням нових кораблів до підрозділів Морської охорони тренування екіпажів проводитиметься на базі Навчального центру в Ізмаїлі.

В цілому для Морської охорони буде збудовано 20 одиниць FPB 98 MKI. Чверть з них — на українському суднобудівному підприємстві за технологіями, якими поділяться французькі партнери.

Ocea FPB 98 — патрульний катер, призначений для виконання широкого спектра місій: операцій спостереження, боротьби з контрабандою та нелегальною імміграцією, пошуково-рятувальних операцій, контролю суден на морі, охорони морських ресурсів або захисту суверенітету. Довжина — 31,8 м, ширина — 6,3 м, водотоннажність — близько 100 тонн. Швидкість — до 35 вузлів.

Корпус катера виготовлено зі сплаву алюмінію. Екіпаж складається з 14 осіб. Озброєння судна може бути зміненим залежно від побажань замовника, зазвичай основним озброєнням служить 20 або 30-мм артилерійська установка.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ