Україну почне засипати снігом з перших днів зими: якою буде погода у грудні

До кінця осені залишається кілька тижнів, проте типова листопадова погода в деяких українських областях зберігатиметься і на початку грудня.

Як йдеться у прогнозі Гісметео, у грудні українцям варто чекати короткого періоду сильних морозів, проте на початку та наприкінці місяця місцями на стовпчиках термометрів можна буде побачити плюсові значення.

У західних областях перші “мінуси” можна буде побачити вже наприкінці листопада, хоча загалом там зима почнеться дещо м’якшою, ніж в інших областях. При цьому від початку грудня цю частину України засипатиме снігом.

Подібної погоди варто чекати й в центральних областях, хоча там у середньому температура повітря буде на пару градусів нижчою, ніж на заході.

Найбільш холодним грудень буде для жителів сходу України, вже до середини місяця температура повітря може падати до позначок близько -15 градусів, а вночі й до -20. Втім, екстремальні холоди затримаються лише на кілька днів, після чого прийде відчутне потепління, а до кінця року взагалі можна буде побачити плюсову температуру.

Найбільш тепло буде на півдні нашої країни, а початок місяця взагалі буде “плюсовим”. Це своєю чергою означає, що замість снігу місцеві жителі бачитимуть мокрий сніг та дощі.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ