Стало відомо, скільки українців виїхали за кордон за останні 6 тижнів

Росія продовжує завдати ракетних обстрілів по мирному населенню України. Через тривалі відключення світла та можливий новий блекаут, деякі українці виїжджають до Польщі. Компанія Gremi Personal назвала точну кількість людей, які перетнули кордон за останні 42 дні.

Починаючи з першого дня ракетних ударів по електростанціях та інших критично важливих об’єктах (з 10 жовтня по 21 листопада) переїхало майже 1 млн громадян, майже стільки ж і повернулось додому.

Аналіз оприлюднених щоденно даних прикордонної служби Польщі (Straż Graniczna) показує, що паніки серед українців немає. За вказаний період з України до Польщі виїхало 996,8 тисяч громадян України, у той час, як повернулися з Польщі в Україну 963,9 тисяч. Тобто, перевищення потоку у бік Польщі — усього 32,9 тис громадян
Відповідно до аналітичних даних, протягом останнього тижня значних міграційних потоків також не фіксують: 172,8 тисяч українців перетнули україно-польський кордон, а у зворотному напрямку заїхало 174,2 тисячі людей.

Анна Джоболда, директор департаменту рекрутації ” Gremi Personal” підсумувала:

Ми тримаємо руку на пульсі та не виключаємо, що ситуація може змінитися із посиленням морозів, інтенсифікацією обстрілів, погіршенням ситуації з постачанням води, опалення та електроенергії. Але вже зрозуміло, що ті українці, які залишилися в Україні, ймовірно, зимуватимуть вдома.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ