Українських біженців у Болгарії збираються виселяти з готелів через харчування: подробиці

У Болгарії з 1 грудня можуть почати виселяти українських біженців із готелів. Про таку готовність повідомили майже 20% готелів на південному узбережжі Чорного моря. Причиною є припинення фінансування державою харчування біженців.

Про це повідомляє Euractiv. Зазначається: повністю оплачувати харчування українців держава припинила в середині листопада. Нині ж уряд виділяє лише 7,5 євро/день на проживання в готелі одного біженця. Проте харчування в цю суму не входить.

“До жовтня держава платила за їжу 2,5 євро на день, чого вистачало на базове меню. Нині ж готельєри наполягають на тому, щоб держава забезпечила регулярну доставку продуктів харчування в готелі”, – йдеться в повідомленні.

До того ж наголошується: наразі розподілом продуктових наборів між готелями та державними базами, де проживають українські біженці, займається Болгарський Червоний Хрест. Однак його запасів вистачить лише на 1 місяць.

Водночас влада Нідерландів вирішила найближчим часом змінити суми виплат українським біженцям. Зміни відбудуться у 2 етапи:

  • 1 грудня 2022 року – буде збільшено розмір витрат на одяг та особисті речі з 55 євро до 56,12 євро на особу на місяць.
  • 1 лютого 2023-го – серед іншого, виплати на харчування здійснюватимуться відповідно до розміру сім’ї: що більша сім’я, то менша виплата на одну особу.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ