Експерти назвали 10 найбагатших в історії спортсменів

Співробітники авторитетного видання Sportico представили рейтинг найбагатших в історії спортсменів. Журналісти наголосили, що йдеться про спортсменів, які стали найбільш фінансово успішними, коли робили свою кар’єру.

Зокрема, до цього списку потрапили лише два футболісти, і як підкреслили журналісти, існує помилкова думка про те, що нібито саме представники цього виду спорту заробляють більше за інших. У рейтингу опинилися одразу кілька представників гольфу, тому працівники видання вважали, що саме цей вид спорту є прибутковим. Крім того, у рейтингу опинилися баскетболісти та один боксер.

У результаті перше місце присуджено знаменитому баскетболісту Майклу Джордану. За свою кар’єру він заробив 2 млрд. 600 млн. доларів, що є абсолютним рекордом. На другому місці перебуває легендарний гольфіст Тайгер Вудс. Його гонорари за спортивну кар’єру сягають 2,1 млрд доларів. Трійку лідерів замкнув ще один гольфіст Арнольд Палмер. За свою кар’єру цей спортсмен заробив півтора мільярда доларів.

У першу п’ятірку потрапили гольфіст Джек Ніклаус зі статком 1,3 млрд доларів і футболіст Кріштіану Роналду, чий статок досягає 1,2 млрд доларів. Також у рейтинг були включені боксер Флойд Мейвезер, баскетболіст Леброн Джеймс, футболіст Ліонель Мессі, гонщик Міхаель Шумахер та тенісист Роджер Федерер. Статки цих спортсменів перевищують 1 млрд доларів.





ІНШІ НОВИНИ