Джоковичу можуть заборонити в’їзд до Австралії на три роки

Новак Джокович може не зіграти на Australian Open та інших тенісних турнірах на “зеленому континенті” ще три роки. Про це повідомляє Daily Mail. Як заявила міністр внутрішніх справ Австралії Карен Ендрюс, сербському тенісисту можуть заборонити в’їзд до країни.

“Віза Джоковича була анульована міністром імміграції Хоуком. Федеральний суд підтримав це рішення, тому Новаку буде заборонено в’їзд у країну на три роки”, – заявила Ендрюс в інтерв’ю Today Show.

Тим не менше, прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон був не таким категоричним. Він дав сербу надію на відвідування країни набагато раніше.

“Заборона на в’їзд діятиме протягом трьох років, але за певних обставин у Джоковича буде можливість повернутися в країну. Його прохання буде розглянуте, коли настане час”, – сказав Моррісон.

Новак намагався оскаржити рішення австралійської влади у суді, але не зміг цього зробити. Оскільки Джокович програв судову справу, йому доведеться сплатити судові витрати. Претензії влади Австралії до серба пов’язані з медвідводом, що дозволяє не вакцинуватися від коронавірусу. Прикордонні служби вважали, що перша ракетка світу не мала достатніх підстав для цього.

Місце 9-кратного чемпіона Джоковича в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії зайняв лакі-лузер, італієць Сальваторе Карузо. На даний момент він є 150 номером світового чоловічого рейтингу.

Раніше Джокович залишив Австралію після того, як йому анулювали візу. Повідомлялося, що він вирушив у Дубай. 17 січня перша ракетка світу серб Новак Джокович вилетів у Белград (Сербія).





ІНШІ НОВИНИ