УЄФА ухвалить рішення про усунення Росії на наступний сезон

УЄФА наступного тижня планує ухвалити рішення про усунення російських клубів та збірних на наступний сезон.

«Через поспіх зі складанням календаря на наступний сезон в УЄФА ухвалять рішення про усунення клубів та збірної. На даний момент розглядаються два варіанти: відсторонення на сезон або продовження відсторонення до наступного повідомлення, яке було прийняте раніше. Це означає, що клуби не зможуть взяти участь у єврокубках наступного сезону, а всі види збірних випадуть із турнірів, які проводяться під егідою УЄФА», — наводить слова джерела з УЄФА спортивний портал «Чемпіонат».

При цьому в організації не планують виключати РФС зі складу. Більше того, керівник Союзу європейських футбольних асоціацій Олександр Чеферін зробив неоднозначний вислів: “Санкції УЄФА не спрямовані проти російських спортсменів та народу, футболісти не повинні страждати. Гравці відчувають на собі наслідки того, що відбувається в Україні, хоча не мають відношення до цього. Незабаром УЄФА вирішить, чи зможуть російські клуби виступати у єврокубках”.

Він також висловився про перенесення фіналу Ліги чемпіонів 2022 року з Санкт-Петербурга та про припинення угод із «Газпромом».

«Усі спортивні рішення в Росії ухвалюються на рівні влади. У нас коректні відносини з РФ, і жодного тиску щодо перенесення фіналу не було, бо я не люблю дешевого політичного тиску. Не люблю, коли виступають проти «Газпрому» і при цьому купують їхній газ. Це лицемірство та політика. Якщо хтось скаже мені, що мені потрібно терміново кудись їхати, мене там не буде», – додав урядовець.





ІНШІ НОВИНИ