Україна займе місце Росії у Лізі чемпіонів на наступний сезон

Донецький “Шахтар” зможе замінити петербурзький “Зеніт” у складі учасників групового етапу Ліги чемпіонів-2022/23. Після дискваліфікації Росії на наступний єврокубковий сезон це стало більш ніж очевидно.

Спочатку пряма путівка до групи ЛЧ гарантована чемпіонам лише 10 найкращих країн у рейтингу. Є шанси і у чемпіона 11-ї ліги, але це залежить від того, хто виграє останню ЛЧ. Якщо переможе та команда, яка пробилася ще й через національну першість, то чемпіон 11-ї ліги у рейтингу вирушає одразу до групи ЛЧ. Наприклад, так було цього сезону: «Челсі» виграв Лігу чемпіонів і пробився через АПЛ – у результаті чемпіон 11-ї ліги (турецький «Бешикташ») вирушив одразу до групи ЛЧ.

Через те, що Росії не буде в єврокубках наступного сезону, восьмою лігою стає бельгійська. Ну і далі всі країни зміщуються на одну позицію нагору. Таким чином, виходить, що Україна заявлятиме клуби не як 12-а ліга, а як 11-та.

Що ж до розкладів у Лізі чемпіонів, то з величезною часткою ймовірності у турнірі переможе «Манчестер Сіті», «Ліверпуль» або «Реал», які проходять також за підсумками національних першостей відповідно Англії та Іспанії. Дуже мало шансів у “Вільярреалу”, який програв перший матч “Ліверпулю” 0:2 (за грою там мав бути розгром). І, найімовірніше, «Вільярреал» вилетить уже сьогодні, а отже, “Шахтар” отримає пряму путівку до групи ЛЧ.

Нагадаємо, що чемпіонат України було завершено достроково, через повномасштабне вторгнення російських військ на територію України 24 лютого. Після 18 турів на першому рядку був «Шахтар», офіційно визнаний чемпіоном країни.





ІНШІ НОВИНИ