Тахіні – унікальний продукт левантійської кухні

Сьогодні люди досить часто вибирають продукти та страви з екзотичних кухонь. Подібний вибір роблять, якщо хочуть порадувати близьких, здивувати гостей.

Унікальний продукт – це тахіні, що є підготовленою з насіння кунжуту пастою. Вона виділяється ніжною та приємною консистенцією, особливими горіховими нотками та поживністю. Ця паста насичена безліччю корисних вітамінів, мінералів, білків та кальцію.

Досить часто тахіні застосовують кухарі. Обумовлено це тим, що паста має унікальну текстуру. Її використовують для приготування різноманітних страв.

Як уперше отримали продукт?

Щоб приготувати таку пасту, слід детально вивчити рецепт. Його розробили досить давно. Поступово рецепт модернізували, доповнювали, що дозволило досягти унікального ефекту.

Зараз процес приготування вирізняється простотою. Для цього зерна кунжуту обсмажують за допомогою спеціального посуду. Після цього здійснюється подрібнення. У процесі додають трохи рослинного (або іншого) масла.

Подібний спосіб приготування привабливий тим, що можна зберегти і примножити всі властивості, корисні компоненти. До речі, нерідко використовують тахіні, щоб поліпшити обмін речовин. Єдиною умовою є правильний вибір постачальника. Так, зараз тахіні та інші продукти можна купити, перейшовши за посиланням https://signature.in.ua/uk/products, вивчивши асортимент.

Основна користь

Затребуваність цього продукту обумовлена кількома причинами.

  • До складу пасти входять компоненти, що сприяють покращенню стану шкіри, волосся та нігтів.
  • Оскільки до складу тахіні не входить цукор, споживати цей продукт можна при цукровому діабеті, при атеросклерозі та інших захворюваннях.
  • Деякі компоненти, які є в пасті, позитивно впливають на мозкову діяльність, сприяють зміцненню кісток та м’язів.
  • Так як до складу тахіні входить залізо і фтор, виходить робота серця.

До складу тахіні входить чимало вітамінів, які позитивно впливають на стан імунної системи.

Із чим поєднувати?

Щоб отримати максимум користі від даного продукту, потрібно знати, з чим варто його поєднувати, в якій кількості споживати.

Норма для однієї людини – від 20 до 40 г на добу. Якщо перевищити цю кількість, може виникнути алергічна реакція.

Професійні кухарі рекомендують споживати пасту з продуктами. Наприклад, тахіні часто поєднують з оливковим чи гарбузовим маслом, з лимонним чи лаймовим соком, з часником. Намазувати таку пасту можна на попередньо підсушений хліб або сухарики.

Паста відмінно підійде до деяких видів м’яса, риби або ж до овочів. У деяких випадках тахіні можна поєднувати з олією.

Щоб скористатися всіма перевагами тахіні, варто вибирати постачальника даного продукту.





ІНШІ НОВИНИ