Xiaomi поставила для себе новий рубіж стосовно камери – 200 Мп

Xiaomi в числі тих компаній, хто підтримує гонку мегапікселів. Так, її Redmi Note 7 Pro в числі перших запропонував 48 Мп датчик зображення, пізніше вона випустила Redmi Note 8 Pro, де встановили сенсор на 64 Мп. А в минулому році компанія першою запропонувала смартфон з 108 Мп камерою і ним став Xiaomi CC9 Pro або Xiaomi Mi Note 10. Тепер, схоже, компанія готова зробити наступний крок і задати нову планку.

Відомий мережевий інформатор Digital Chat Station повідомив про те, що Xiaomi готує смартфон, який отримає камеру з розширенням 200-мегапікселів. Це буде сенсор від Samsung, де розмір кожного пікселя складе 0,64 мкм і тут знайде своє застосування технологія Quad Bayer, яка дозволяє об’єднувати декілька сусідніх пікселів в один великий.

Нагадаємо, що ще в минулому році з’явилися чутки, що Samsung готує датчик з розширенням 200 Мп. Цікаво, що в цьому році з’явилися розмови, що південнокорейський гігант вирішив пригальмувати з нарощуванням мегапікселів і тепер стоїть завдання вичавити максимум з уже запропонованих сенсорів. В рамках цієї стратегії Samsung випустила 50-мегапіксельний сенсор ISOCELL GN2.





ІНШІ НОВИНИ