AirPods Max не підтримують Lossless, навіть якщо вони підключені по кабелю

Компанія Apple офіційно підтвердила виданню The Verge, що AirPods, AirPods Pro і AirPods Max не підтримують музику в форматі Lossless.

Прес-служба Apple заявила, що Lossless Audio не може передаватися по Bluetooth через обмеження стандарту. Більш того, AirPods Max навіть по кабелю не зможуть відтворювати цей формат – роз’єм Lightning передає тільки аналоговий сигнал, навушники з самого початку не підтримують цифрові аудіоформати в дротовому режимі.

«При відтворенні треку Apple Music як без втрат 24 біт / 48 кГц в AirPods Max, підключених по кабелю Lightning-3,5 мм, звук перетворюється в аналоговий, а потім повторно оцифровується до 24 біт / 48 кГц. Повторна оцифровка не дає оригінальну якість звучання, тому Apple не може заявляти, що це звук без втрат».

Проте Lossless можна слухати на iPhone, iPad, Mac або Apple TV, підключивши до них провідні навушники, сумісні з форматом ALAC, або, можливо, цифро-аналоговий перетворювач.

Хоча жодні AirPods не підтримують відтворення звуку без втрат, вони сумісні з просторовим аудіо, яке також з’явиться в Apple Music в червні.





ІНШІ НОВИНИ