Huawei оголосила дату запуску HarmonyOS, своєї відповіді на Android

Ось уже кілька років компанія Huawei працює над власною операційною системою для мобільних пристроїв. Торішнє посилення санкцій американського уряду змусило Huawei поквапитися з запуском власної програмної платформи під назвою HarmonyOS.

Кілька місяців тому доступ до тестової збірки HarmonyOS отримали китайські розробники, а тепер компанія нарешті готова публічно представити свою розробку. На офіційній сторінці HarmonyOS в соцмережі Weibo Huawei розмістила тизер із зазначенням точної дати анонсу нової ОС. Він запланований на наступну середу, 2 червня.

Потрібно сказати, що Huawei розглядає HarmonyOS в якості альтернативи Android, адже через американські санкції китайська компанія спочатку позбулася доступу до мобільних сервісів Google, а тепер може бути взагалі відрізана від Android. Платформа від Huawei – це універсальна платформа з відкритим вихідним кодом, яка сумісна не тільки зі смартфонами, але й зі смарт-годинниками, телевізорами з функцією SmartTV, ноутбуками та іншою електронікою. Китайський виробник позиціонує свою ОС як платформу для епохи Інтернету речей. Планується, що до кінця поточного року на HarmonyOS перейдуть близько 300-400 млн пристроїв.





ІНШІ НОВИНИ