Представили Redmi Note 10 5G і Redmi Note 10 Pro

Сьогодні Xiaomi провела захід, присвячений запуску серії Redmi Note 10 в Китаї. Для анонсу на домашньому ринку було відібрано дві моделі, які повинні зміцнити її положення в середньоціновому сегменті: Redmi Note 10 5G і Redmi Note 10 Pro. І у «Прошки» для цього є все: флагманські фішки і приємні ціни. Головний компроміс – камера.

Як стало відомо, Xiaomi спить і бачить себе на вершині рейтингу найбільших виробників смартфонів і очікує, що ця мрія стане реальністю в 2023 році. А, значить, їй потрібні великі продажі і тут головну скрипку має грати лінійка Redmi Note.

Тому компанія просто зобов’язана випускати цікаві смартфони і Redmi Note 10 Pro для ринку Китаю таким і вийшов. Він перевершує глобальний варіант по потужності, швидкості зарядки, а ще у нього більше пам’яті, запропонували сучасні стандарти бездротових адаптерів і навіть є NFC 3.0. Але ось камера, тут простіша.

Базовий Redmi Note 10 5G для китайського ринку багато в чому повторює риси глобального побратима, за винятком обсягу пам’яті, з набору датчиків основної камери «випиляли» ширік на 8 Мп і датчик для макрозйомки 2 Мп, а діагональ екрану довели до 6,5 дюймів проти 6,43 у глобального варіанту. Тому ми приділимо більше уваги саме Redmi Note 10 Pro, адже йому є чим дивувати.

Китайський варіант Redmi Note 10 Pro відрізняється від глобального, перш за все, тим, що компанія відмовилася ставити чіп від Qualcomm. Тут бал править MediaTek з її лінійкою 5G-процесорів Dimensity. Це, мабуть, один з вау-факторів новинки, не рахуючи швидкої флеш-пам’яті UFS 3.1, адаптера Wi-Fi 6 і швидкої зарядки на 67 Вт.

І, не зважаючи на весь скепсис супротивників тайваньських платформ, варто визнати, що Redmi Note 10 Pro для ринку Китаю виглядає навіть цікавіше свого глобального побратима. Про доступність новинки за межами Китаю з іншим неймінгом, сказати нічого не можемо, компанія не озвучила свої амбіції по виходу новинки на глобальний ринок.

В цілому Redmi Note 10 Pro виглядає досить свіжо і необхідний ефект досягнутий за рахунок обігравання блоку основної камери. З боку «фасаду» винайти щось цікаве сьогодні не реально, Xiaomi і не намагалася це робити, запропонувавши дисплей з тонкими відступами і фронталку в отворі по центру. Простором для самовираження і самоідентичності стала основна камера, і ви точно не сплутаєте Redmi Note 10 Pro з китайським походженням з варіантом для світового ринку.

Redmi Note 10 Pro отримав великий LCD екран, захищений склом Gorilla Glass Victus. Так, компанія розщедрилася і поставила в смартфоні середньої руки флагманське загартоване скло. Але на глобальному ринку Redmi Note 10 Pro доступний з AMOLED панеллю і тут вже кожен може вирішувати, який із типів дисплеїв виглядає виграшніше. Діагональ 6,6 дюйма, частота оновлення 120 Гц і обробка торкань 240 Гц. І, звичайно ж, запропонували оптимальну здатність 2400 на 1080 пікселів. А ось про гігантський запас яскравості варто забути – тут 450 ніт проти 1200 ніт у глобального варіанту.

У плані продуктивності в Redmi Note 10 Pro ставку підняли до Dimensity 1100. На презентації компанія особливо підкреслювала, що цей чіп крутіше Snapdragon 768G і Snapdragon 865, але лише трохи поступається Snapdragon 870. Для розсіювання тепла на площі 6370 мм² всередині встановили систему охолодження, і компанія заявляє, що їй під силу знизити температуру чіпа на 11 ° С.

Redmi Note 10 Pro удостоївся фронтальної камери на 16-мегапікселів і потрійної тильної 64 Мп + 2 Мп + 8 Мп, а також стереодинаміків з налаштуванням від JBL як у Redmi K40 Game Edition. Ємність акумулятора становила 5000 мАг і швидкість зарядки збільшили до 67 Вт, 6/8 Гб оперативної пам’яті і постійної 128/256 Гб стандарту UFS 3.1. Поставляється смартфон з попередньо встановленою операційною системою Android 11 з надбудовою MIUI 12.5.

Продажі Redmi Note 10 Pro стартують з 1 червня і пропонують три модифікації: 6/128 Гб – $ 267, 8/128 Гб – $ 297 і 8/256 Гб – $ 328.





ІНШІ НОВИНИ