Xiaomi патентує смартфони з різним дизайном камери

Як і будь-яка інша компанія, Xiaomi, як правило, відмовчується на рахунок ходу розробок в області нових смартфонів. Зате періодично патентує різні ідеї для розробок, пов’язані з мобільними пристроями. Один з новітніх патентів, де демонструється політ фантазії інженерів і дизайнерів в частині того, як можна обіграти багатомодульну основну камеру.

Патентна документація була знайдена в базі даних Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO). Вона містить зображення смартфона в трьох варіантах виконання основної камери. Один з ескізів демонструє нам майданчик на манер Galaxy S21, яка вміщує чотири датчика зображення, що вишикувалися в ряд по вертикалі. Верхній великого розміру, а нижній сенсор – перископний.

Оформлення передньої панелі типове для сучасного смартфону – дисплей з тонкими рамками і круглий отвір для селф-камери по центру верхньої частини екрану.

Ще один варіант виконання смартфона пропонує три датчика зображення в основній камері, де один великий, а два інших менші. Є версія з чотирма модулями, але розташування їх відрізняється від початкового варіанту.

Варто сказати, що це лише патент і він більше демонструє дизайн основної камери без акценту на технічних характеристиках. Самі ідеї не належать до розряду фантастичних і важко реалізованих, тому є ймовірність те, що смартфони з таким виконанням камер компанія випустить.





ІНШІ НОВИНИ