Nokia випустить серію смартфонів на HarmonyOS замість Android

Минулого місяця китайська компанія Huawei представила HarmonyOS 2.0, свою власну операційну систему. Huawei позиціонує її як універсальну платформу для різних пристроїв – від смартфонів і смарт-годинників до автомобілів і холодильників. Альтернативою Android від Huawei вже зацікавилися деякі виробники. У числі перших – Meizu і Midea. А тепер інсайдери заявляють, що інтерес до HarmonyOS проявляє і фінська компанія HMD Global, якій належить відомий бренд Nokia.

За даними джерел, компанія HMD готує до виходу нову серію смартфонів під назвою Nokia X60. У неї увійдуть як мінімум дві моделі: Nokia X60 і X60 Pro. А їх головною особливістю стане те, що працювати вони будуть не на Android, як всі інші смартфони Nokia, а на HarmonyOS 2.0 від Huawei.

Як очікується, моделі Nokia X60 отримають вигнутий по краях дисплей і гігантську акумуляторну батарею ємністю 6000 мАг. Також вони будуть красуватися основною камерою на 200 мегапікселів і ще кількома висококласними функціями. Точні технічні характеристики поки невідомі, як і вартість новинок. Що ж стосується термінів виходу серії Nokia X60, то її запуск, якщо вірити інсайдерам, відбудеться в серпні. Точна дата поки невідома.





ІНШІ НОВИНИ