Xiaomi обігнала Samsung і Apple, ставши лідером світового ринку смартфонів

У Xiaomi з’явився новий привід для гордості. Китайському виробникові вдалося стати провідним виробником смартфонів у світі, обігнавши таких гігантів, як Samsung і Apple. Правда, мова йде не про цілий квартал, а всього лише про один місяць. Про це йдеться в новій доповіді дослідницької фірми Counterpoint Research.

Обігнати інших виробників і вибитися в лідери ринку компанії Xiaomi вдалося за підсумками червня 2021 року. Протягом першого місяця літа продажі смартфонів під брендами Xiaomi виросли на 26% в порівнянні з травнем цього року, що зробило Xiaomi найбільш швидкозростаючим брендом на світовому мобільному ринку.

Проте, обігнати Samsung з постачання смартфонів в квартальному обчисленні поки не вдалося. За підсумками другого кварталу 2021 року Samsung залишається лідером світового ринку смартфонів. А Xiaomi посіла друге місце, витіснивши на третю сходинку корпорацію Apple, творця iPhone.

Аналітики відзначають, що зростання продажів смартфонів Xiaomi сприяли кілька чинників. По-перше, це відхід з ринку китайської компанії Huawei, яка, як і раніше, знаходиться під впливом американських санкцій. Як тільки справи у Huawei пішли гірше, Xiaomi стала докладати всіх зусиль для того, щоб захопити ринкову частку у конкурента. По-друге, продажі Xiaomi виросли на тлі скорочення поставок пристроїв південнокорейської компанії Samsung, яка зіткнулася з проблемами з поставками і дефіцитом комплектуючих. І по-третє, продажі пішли вгору завдяки проведенню традиційної щорічної онлайн-розпродажі 618 в Китаї, де Xiaomi стала найпопулярнішим брендом.

Варто нагадати, що Xiaomi вийшла на світовий мобільний ринок близько 10 років тому, в 2011 році. За ці роки, за оцінками аналітиків, компанія змогла продати близько 800 мільйонів своїх смартфонів.





ІНШІ НОВИНИ