Apple Glass не зможуть працювати без iPhone – The Information

Перша AR-гарнітура Apple буде вимагати підключення по бездротовій мережі до iPhone або іншого пристрою для надання доступу до всіх функцій, повідомляє The Information.

За даними видання, взаємодія гарнітури з iPhone буде схожа на зв’язок з Apple Watch тільки по Wi-Fi. Передбачувані Apple Glass будуть обробляти велику частину потужних обчислень на іншому пристрої Apple.

The Information зазначає, що Apple недавно завершила роботу над спеціальними 5-нм мікросхемами, які будуть використовуватися в гарнітурі. Завдяки цьому, стали відомі подробиці про підключення. За словами обізнаних людей, нові чипи не такі потужні, як ті, що використовуються в комп’ютерах Mac, iPhone і iPad – в них відсутня Neural Engine для роботи штучного інтелекту і машинного навчання. Процесор розроблений для оптимізації бездротової передачі даних, стиснення і розпакування відео, а також для підвищення енергоефективності для максимального терміну служби батареї.

Незважаючи на те, що гарнітура призначена для роботи з iOS-пристроєм, вона оснащена процесором і відеокартою, тому є ймовірність, що девайс зможе працювати в автономному режимі з обмеженою функціональністю.

З чуток, перша AR-гарнітура Apple може бути представлена ​​вже у 2022 році на конференції WWDC.





ІНШІ НОВИНИ