Стало відомо, коли в продаж надійде iPhone SE третього покоління

Схоже, компанія Apple все-таки вирішила не ставити хрест на серії iPhone SE і приступила до роботи над третім за рахунком поколінням смартфона, який прийде на зміну iPhone SE 2020 модельного року. Правда, цього разу шанувальникам бренду не доведеться чекати чотири роки, як це було у випадку з iPhone SE другого покоління, який був представлений в квітні 2020 року, через майже чотири роки після дебюту оригінального iPhone SE.

Як повідомляють джерела, знайомі з планами Apple, iPhone SE третього покоління надійде в продаж наступної весни. Він стане останнім смартфоном в асортименті Apple, оснащеним LCD-дисплеєм. Зовні новинка, швидше за все, буде схожа на iPhone XR, випущений в 2018 року. Якщо це дійсно так, то новий iPhone SE позбудеться класичного дизайну з кнопкою Home і вбудованим в неї сканером відбитків пальців Touch ID. Дисплей буде займати більшу частину лицьової панелі і отримає виріз або так звану «моноброву» зверху під фронтальну камеру і систему розпізнавання обличчя Face ID для швидкого і безпечного розблокування смартфона замість сканера відбитків пальців.

В основу нового iPhone SE ляже той же чипсет A15 Bionic, на якому базуються нові флагманські смартфони iPhone 13. Також новинка похвалиться підтримкою роботи в стільникових мережах п’ятого покоління. А ось інші технічні характеристики спадкоємця iPhone SE 2020 модельного року поки тримаються в таємниці.

Що ж стосується вартості, то iPhone SE 3, за чутками, буде коштувати стільки ж, скільки його попередник на старті продажів. Це означає, що ціни будуть стартувати з позначки 399 доларів за базову конфігурацію.





ІНШІ НОВИНИ