Стало відомо, які чипи отримають пристрої Samsung у 2022 році

Samsung відома тим, що виробляє чипи, які вона встановлює у свої смартфони. При цьому вона є одним із найбільших покупців платформ свого конкурента Qualcomm. Більше того, низку чипсетів вона сама виробляє для американського чипмейкера. Samsung також ставить у свої пристрої процесори від MediaTek і навіть UNISOC .

Видання The Elec вирішило поділитися з широкою аудиторією інформацією, скільки моделей випустить в 2022 Samsung і з якими чипами. За даними ресурсу, наступного року компанія планує виготовити 64 нові моделі, з яких більша частина буде побудована на базі чипсетів Qualcomm – 31. Фірмові процесори Exynos отримають 20 смартфонів Samsung і ще в основі 14 лежатимуть платформи від MediaTek. Також компанія планує випустити три бюджетники з однокристальними системами від Unisoc.

Якщо говорити про конкретні моделі, то сімейство Galaxy S22 запропонує чип Exynos (Європа, Південна Корея) та Qualcomm (США, Китай). Також є припущення, що в Індії та Африці новинки будуть доступні з платформою Qualcomm, а не від Samsung.

Передбачається, що Galaxy S22 FE повністю переведуть на фірмовий чипсет Exynos та його виробництво стартує у третьому кварталі наступного року. Тоді складні Galaxy Z Fold 4 та Galaxy Z Flip 4 отримають лише чипсет від Qualcomm, а Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ та Galaxy Tab S8 Ultra будуть базуватися виключно на чипсеті Exynos.

Цікаво, що Galaxy A53 перейде на Exynos та відмовиться від чипа Qualcomm. Аналогічно Galaxy A33 перейде з MediaTek на Exynos. Нарешті, Galaxy A73 працюватиме на базі процесора Qualcomm, а точніше, Snapdragon 778G. Правда, не забуваємо, що на ринку панує дефіцит чипів, тому компанія може внести корективи до цих планів.





ІНШІ НОВИНИ