Xiaomi: Apple обійшла нас, але це тимчасово

Аналітики дійшли висновку, що за підсумками третього кварталу цього року Xiaomi має третє місце у світовому табелі рангів найбільших виробників смартфонів. Хоча кварталом раніше вона була на другій позиції. Так, за даними аналітиків Canalys, частка Xiaomi на світовому ринку в третьому кварталі склала 13,5% проти 16,7% у другому кварталі нинішнього року.

Xiaomi погодилася з тим, що вона поступилася другою позицією Apple. Її постачання склали в кількісному вираженні 43,9 млн. одиниць, а виручка від їх продажу – 47,8 млрд. юанів. Президент Xiaomi Group Ван Сян заявив про те, що частка компанії за підсумками третього кварталу знизилася і все через високі продажі iPhone 13.

Свою частку в те, що Xiaomi не дотягла до другого місця, вніс і дефіцит чипів. Топ-менеджер компанії заявив, що вони не дорахувалися 10-20 млн вироблених пристроїв через брак комплектуючих. У досягнення собі Xiaomi віднесла те, що її частка неухильно зростає в сегменті пристроїв преміального рівня. Так, за підсумками третього кварталу нинішнього року частка Xiaomi становила 12,8% з 18 млн поставлених трубок. Тоді як рік тому на її флагмани припадало 8% частки ринку.

Ван Сян підтвердив прагнення компанії завоювати сегмент пристроїв високого класу. Терпіння компанії вистачить на те, щоб досягти наміченої мети не на шкоду високій якості продуктів. Нагадаємо, що Xiaomi відвела собі три роки на те, щоб зійти на вершину рейтингу найбільших смартфонобудівників.





ІНШІ НОВИНИ