Інсайдер розкрив подробиці про нові чипи Apple для iPhone 14 і наступних поколінь MacBook

Авторитетний інсайдер під ніком ShrimpApplePro поділився в твіттері інформацією, що новий чип Apple A16 для iPhone 14 вироблятиметься з використанням того ж техпроцесу, що і A15 Bionic для iPhone 13. Апгрейд буде менш суттєвим, ніж передбачалося.

За словами інсайдера, який посилається на “досить надійне джерело”, A16 буде заснований на 5-нм техпроцесі TSMC, як і чипи A14, A15 та M1. Раніше передбачалося, що A16 вироблятиметься по більш просунутому 4-нм техпроцесу TSMC N4P, але, як виявилося, N4P насправді є покращеною версією 5-нм техпроцесу. Тим не менше, ShrimpApplePro впевнений в тому, що A16 буде використовувати процес TSMC N5P.

Джерело вважає, що основні покращення A16 будуть полягати в незначних покращеннях процесора, графічного процесора та підтримці пам’яті LPDDR5. Для довідки: чип A15, встановлений в iPhone 13 та iPhone 13 Pro, використовує повільнішу пам’ять LPDDR4X.

Крім того, ShrimpApplePro розповів про Apple Silicon M2, який стане першим чипом компанії, побудованим за 3-нм техпроцесом TSMC, і першим спеціалізованим процесором з архітектурою Apple ARMv9.

Компанія також продовжує працювати над покращеними версіями чипів серії M1 з оновленими ядрами. Нинішні M1, M1 Pro, M1 Max та M1 Ultra використовують енергоефективні ядра Icestorm та високопродуктивні ядра Firestorm – так само, як чип A14 Bionic. Передбачається, що нові версії чипів Apple M1 будуть засновані на A15 Bionic з енергоефективними ядрами Blizzard та високопродуктивними ядрами Avalanche.

Швидше за все, останній чип у сімействі M1 дебютує в новому Mac Pro, який Apple відкрито тизерив раніше цього року.





ІНШІ НОВИНИ