Як правильно вибрати хостел

Житло в великих містах дорожчає з кожним роком і для туристів, охочих відвідати популярний культурний центр, одне лише проживання боляче б’є по кишені. В цьому відношенні хостели є тим варіантом, який доступний при будь-якому бюджеті на відпочинок. Для прикладу, якщо ви шукаєте житло в Києві, можете завітати на сайт https://wowhostel.com.ua, тут ви знайдете затишні номери за доступною ціною, а також хорошу компанію та нових друзів. З нашої статті ви дізнаєтеся, як вибрати хостел, що підходить для ваших запитів.

Існує думка, що хостел – це бруд і низький рівень сервісу, так як за невеликі гроші працювати ніхто не стане. Але така точка зору є хибною і багато сучасних хостелів виграють в порівнянні з великими готелями не тільки в ціні, але й по набору послуг.

Що пропонують хостели

Стандартні номери хостелів схожі на кімнати в гуртожитках і розраховані на розміщення від 4 до 10 осіб, як правило в приміщенні для економії місця ставлять двоярусні ліжка. Для кожного постояльця виділяється своя тумбочка або інше місце для зберігання речей.

Заселяють в кімнати як знайомих, так і зовсім сторонніх людей. У більшості випадків зручності (душ, туалет, кухня) обладнуються загальні на поверх або на весь заклад, але бувають і індивідуальні санвузли для кожної кімнати.

Як правило, хостел надає доступ до інтернету по Wi-fi, в загальних зонах можуть бути телебачення та інші розваги. Зобов’язаний бути присутнім холодильник, але не обов’язково в кожній кімнаті.

Цінник на проживання залежить від регіону і від кількості мешканців.

Чому обирають хостели?

Хостели мають ряд конкурентних переваг перед традиційними готелями:

  • Низька ціна;
  • Комфортна домашня обстановка;
  • Море можливостей для знайомства з новими людьми;
  • Наявність додаткових послуг, таких як прокат велосипедів, екскурсійні програми тощо.
  • Наявність інформації щодо туристичним питань у вигляді стендів, розкладок і путівників.
  • Зручне розташування щодо ціни на проживання.

На що дивитися при виборі хостела

В першу чергу при виборі хостелу дивляться на ціну, але не потрібно забувати і про адресу. Може трапитися так, що економія на проживанні буде з’їдена транспортними витратами. Найкраще вибирати хостел поблизу тих місць, які ви плануєте відвідати. Якщо вирішуєте жити десь подалі від міської метушні, добре вивчіть схему автобусних маршрутів і метро.

По можливості вивчіть відгуки від попередніх постояльців, їх легко знайти на сайтах. Довіряйте відгуками на великих ресурсах, де наведено безліч хостелів, а не на сайті конкретної організації (вони можуть бути помилковими).

Подивіться, що входить в стандартний набір послуг – чи є сніданок, чи буде безкоштовним користування інтернетом, як щодо пральної машини, праски та інших дрібниць. Нерідко в оплату за місце бувають включені безкоштовний чай, кава та інші дрібниці.

Дізнайтеся, чи є в хостелі окремо чоловічі і жіночі кімнати, якщо вам це актуально. Іноді можна знайти спеціальні кімнати підвищеної комфортності, де селять тільки знайомих, без підселення сторонніх і є зручності в номерах.

Наявність міні їдальні або невеликого буфета буде плюсом.

Безсумнівно, кожен варіант проживання має переваги і недоліки. Якщо ви любите тишу, спокій, шикарні сніданки і вечері, то вам може не сподобатися в маленьких затишних закладах зі скромною, але функціональною обстановкою, яка притягує активні молодіжні компанії. Але ті, хто готовий жертвувати дрібницями завжди можуть заощадити на своїх подорожах.





ІНШІ НОВИНИ