Зеленський візьметься за кодування супутникових каналів

Президент Володимир Зеленський повідомив, що хоче переглянути питання щодо кодування супутникового сигналу телеканалів. Про це 9 березня він сказав на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм»

«Наші канали закодовані через комерціалізацію цього процесу. Я особисто зустрічався пару разів із керівниками українських телевізійних медіагруп. Ми домовлялися, що будемо розширювати справедливу українську інформацію про Україну, бо за нас її зроблять точно несправедливо. Є якісь перші кроки. Я вважаю, що вони дуже слабкі. Це питання будемо переглядати», – пояснив президент.

Він розповів, що поставив завдання перед міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком щодо реклами України за кордоном. «Якщо ми розширюємо наше мовлення, ми повинні рекламувати це. Це пряма реклама, – повідомив глава держави. – Витрачати таргетовано бюджетні гроші на пряму рекламу України, туризму, інформації».

Зеленський також розповів, що бачить загрози щодо провайдера загальнонаціонального ефірного цифрового телебачення «Зеонбуд». «Ця компанія не є державною, саме в їхніх руках весь ефір країни. Я, до речі, вважаю, що це дуже небезпечно», – сказав президент і додав, що «Зеонбуд» обіцяв збільшити покриття.

Крім того, Зеленський зазначив, що є наслідки введення санкцій проти Тараса Козака, Віктора Медведчука, телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZIK. «Наслідки є. Ми розуміємо, що збільшилася кількість провокацій на фронті. Я не хочу пов’язувати саме з цим, але ми бачимо, що це в один час», – уточнив очільник держави.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ