Ердоган запросив Зеленського та Путіна до Туреччини на переговори

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган запросив свого українського колегу Володимира Зеленського та президента РФ Володимира Путіна до Анкари для вирішення українсько-російського конфлікту. Про це повідомив речник турецького президента Ібрагім Калин, передає Haber Turk.

За його словами, Ердоган вкотре висловив готовність взяти участь у регулюванні конфлікту на Донбасі, оскільки Анкара вважає, що наслідки військової агресії Росії проти України будуть дуже масштабними.

Калін зазначив, що Туреччина готова “зіграти будь-яку роль” у вирішенні конфлікту.

Також спікер турецького президента повідомив, що влада Туреччини уважно стежить за можливою ескалацією Росії поблизу кордонів України. Калин нагадав, що Анкара підтримує незалежність та територіальну цілісність України.

«Ердоган запросив їх обох (Зеленського та Путіна – ред.) приїхати до Туреччини, якщо вони захочуть провести зустріч та вирішити їхні проблеми та розбіжності. Туреччина готова відігравати будь-яку роль, щоб знизити напруженість між Росією та Україною. Ми це робимо як друг і союзник НАТО», — повідомив прес-секретар Ердогана.

Він додав, що за кілька тижнів президент Туреччини приїде до Києва, щоб зустрітися із Зеленським але, водночас, Анкара продовжить тісне співробітництво з Кремлем, щоб уникнути «будь-яких військових дій».

Сам Ердоган під час виступу перед журналістами сказав, що не вважає реалістичною перспективу вторгнення РФ в Україну, оскільки Україна не звичайна країна, це сильна країна.

«Крім того, щоб Росія могла піти на це, вона має переглянути ситуацію у всьому світі та свою власну ситуацію», — наголосив президент Туреччини.

Він закликав до припинення конфлікту на Донбасі та додав, що на кожній зустрічі з Путіним нагадує про позицію Анкари, яка виступає проти окупації Криму.





ІНШІ НОВИНИ