Варильна поверхня зі скла: як не пошкодити під час приготування

Кухня — місце, де домогосподині проводять немало часу. Приготування їжі — невід’ємна частина повсякденного життя. Мешканці Львова обирають варильні поверхні зі скла замість стандартних плит. Вони стильно виглядають, займають мало місця, швидше нагрівають посуд. Такі панелі можна пошкодити, ми розповімо, як цього не допустити.

Особливості техніки

Варильні поверхні виготовляють зі склокераміки. Матеріал легко очищувати, достатньо протерти його губкою. Склокераміка доволі міцна, але має слабкі сторони. Основні застережні заходи:

  1. Уникайте падіння предметів. Склянка чи тарілка можуть пошкодити нагрівальний елемент, якщо вдарить по поверхні. Намагайтесь не розташовувати приладдя над плитою.
  2. Переставляйте посуд. Не потрібно рухати сковорідку по панелі. Вона може залишити подряпини на поверхні, це зіпсує зовнішній вигляд виробу.

Експлуатація таких плит відрізняється від використання стандартних. Нагрівальний елемент розташований під склом. Якщо поверхня трісне, він перестане виконувати основну функцію.

Скляні плити цінують за технологічність. Можна знайти варильні поверхні з таймером, захистом від дітей, захисним вимкненням, іншими функціями. Технології спрощують процес експлуатації та підвищують комфорт користувача.

Як не пошкодити електроніку

Звичні речі, наприклад, збігле молоко, можуть нанести серйозну шкоду техніці. Основні правила щодо використання:

  1. Посуд достатнього об’єму. Намагайтесь готувати так, щоб їжа не викіпала із каструлі. Якщо до панелі пригорить цукор, пошкодження не вдасться усунути.
  2. Перевірка посуду. Дно має бути чистим та сухим. Варильні поверхні зі скла витримують потрапляння вологи, але краплі можуть бризнути на руку, користувач отримає опік. Бруд прикипає до панелі, його складно видалити.
  3. Ніяких ножів. Не ріжте на поверхні, не відколупуйте пригорілий бруд. Ніж залишає подряпини. Якщо дуже натиснути, панель лопне або покриється тріщинами.
  4. Не залишайте пакування. Поліетиленові пакети при нагріванні поверхні плавляться та пригорають до неї. Не залишайте упаковки, панель повинна бути вільною.

У тренді індукційні варильні поверхні. Вони не вмикаються, якщо відсутній спеціальний посуд. Основна перевага — високий рівень пожежної безпеки. Такі плити відрізняються широким функціоналом. Можна виставляти час приготування, збільшувати потужність конфорки, об’єднувати декілька нагрівальних елементів. Якщо хочете подивитись індукційні моделі, зазирніть до онлайн-каталогу Алло, там представлені товари світових брендів. При правильному догляді та дбалому користуванні скляні поверхні довго служать.

Головне — слідкуйте за чистотою посуду, не нагромоджуйте простір навколо плити та уникайте механічних пошкоджень. Скляна варильна поверхня — це крутий інтер’єр та технологічність!





ІНШІ НОВИНИ