4 райони Болгарії постраждали від сильних дощів

У муніципалітетах Гармен, Сімітлі, Петрич та Благоєвград оголошено надзвичайний стан через зливи. Поранених та постраждалих немає але збитки величезні.

Мер Гармена звернувся за терміновою державною допомогою, оскільки річка Места, що впадає в Егейське море, пошкодила головну систему водопостачання. У деяких місцях води, що розлилися, знесли дамби і затопили дороги і мости в Гоце-Делчеві. Річка Каніна, що розлилася, зруйнувала мости, пошкодила підстанції і затопила готелі та будинки в курортному селищі Огнянове.

У Петричі за 24 години випало 24 літри опадів на квадратний метр. Річка Струма вийшла з берегів та затопила тисячі декарів сільськогосподарських угідь. Найбільш критичною була ситуація в районі села Крушиця, де високі води були в небезпечній близькості від транзитного газопроводу до Греції.

Ситуація в деяких муніципалітетах у районах Смоляна, Кирджалі та Пловдіва залишається важкою. У муніципалітеті Ардіно оголошено часткове надзвичайне становище. Там зливи та ураганний вітер викликали численні зсуви.

Було знесено міст через річку Арда біля села Китниця. Дороги до 6 населених пунктів перервані. Підвищений рівень річки завдав значної шкоди інфраструктурі біля туристичної пам’ятки “Чортів міст”. Дорогу Смолян – Девін закрито через обвали. Об’їзний маршрут проходить через Кричим.





ІНШІ НОВИНИ