Влада Казахстану змусить відраховувати гроші до соціального фонду бізнесменів, які розбагатіли за Назарбаєва

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що в країні буде сформовано фонд, до якого будуть відраховувати гроші великі бізнесмени, які розбагатіли під час правління колишнього глави держави Нурсултана Назарбаєва.

Фонд отримав назву “Народ Казахстану”. Токаєв сказав, що цей фонд працюватиме для вирішення реальних проблем в освіті, охороні здоров’я та соціальній підтримці.

При цьому Токаєв підкреслив, що очікує на «істотні і регулярні» надходження до цього фонду з боку казахського бізнесу. Він зазначив, що завдяки першому президенту країни Назарбаєву в Казахстані з’явилися дуже прибуткові компанії та багаті навіть за міжнародними мірками люди. На думку чинного президента, тепер цим людям слід віддати належне народу.

Уточнюється, що коло компаній, яким доведеться вносити у фонд гроші, а також розміри відрахувань, будуть визначені казахським урядом.

Крім того, Токаєв закликав вирішувати проблему безробіття у країні. Він сказав чиновникам, що їм потрібно буде адаптувати соціальну політику під нові реалії.





ІНШІ НОВИНИ