У Польщі висловилися про вимогу репарацій від Росії

Польщі варто провести розрахунки збитків, завданих Росією під час Другої світової війни. Про це висловився депутат від правлячої польської партії “Право і справедливість” Аркадіуш Мулярчик в інтерв’ю Rzeczpospolita.

«Думаю, що, безумовно, варто оцінити шкоду, завдану Польщі Росією під час Другої світової війни і під час окупації, а потім дочекатися відповідного політичного моменту», — запропонував парламентарій, відповідаючи на запитання журналіста про те, чи слід державі вимагати військових репарацій від російської влади.

Співрозмовник газети додав, що це питання має суто політичний характер.

27 липня Мулярчик повідомив, що у вересні Польща оголосить суму репарацій, яких вона вимагає від Німеччини. За два тижні до цього Варшава закінчила проект підрахунку нових військових репарацій за руйнування та жертви, понесені під час Другої світової.

Питання про вимогу нових виплат від Німеччини порушили у Польщі кілька років тому. Для підрахунку суми було створено спеціальну парламентську комісію. Берлін, у свою чергу, неодноразово заявляв, що не має наміру здійснювати жодних нових виплат, оскільки вважає, що вже виплатив великі репарації.





ІНШІ НОВИНИ