США пригрозили Ірану бомбардувальниками з ядерними боєголовками

Американські стратегічні бомбардувальники B-52 із ядерними боєголовками на борту пролетіли над країнами Близького Сходу, оголосило Міністерство оборони США. Про це повідомляє видання Politico.

“Ця місія оперативної групи бомбардувальників демонструє нашу відданість регіональній безпеці та боєздатність наших партнерів у регіоні”, – заявив генерал ВВС США Майкл Курілла. Він повідомив, що американська армія разом із союзниками будуть готові «рішуче відповісти на будь-який виклик» Ірану.

У заяві йдеться, що під час місії два стратегічні бомбардувальники з 2-го бомбового крила (підрозділ ВПС США) вилетіли з бази в штаті Луїзіана. У місії взяли участь ВПС 13 країн-партнерів Сполучених Штатів.

Представники американського міністерства оборони повідомляють про можливу військову агресію Ірану проти сусіднього Іраку. У зв’язку з цим збройні сили США та Саудівської Аравії приведені у стан підвищеної боєздатності. Також наголошується, що Тегеран нібито планує напад на енергетичну інфраструктуру Саудівської Аравії.





ІНШІ НОВИНИ