У Китаї назвали червону лінію у відносинах із США

Голова КНР Сі Цзіньпін назвав тайванське питання червоною лінією у відносинах США та Китаю. Таку заяву він зробив під час зустрічі з головою Білого дому Джо Байденом.

Розмірковуючи про відносини між державами, політик назвав тайванське питання серцевиною корінних інтересів Китаю та основою політичного фундаменту китайсько-американських відносин. Додавши, що вирішення тайванського питання — справа китайців, Сі Цзіньпін наголосив, що це червона лінія, «яку не можна перетинати».

Китайський лідер зазначив, що «незалежність Тайваню» не сумісна зі світом. “Сподіваємося, що слова американської сторони не будуть розходитися з діями, і що вона дотримуватиметься Принципу одного Китаю і трьох спільних китайсько-американських комюніке”, – сказав він.

Сі Цзіньпін також нагадав, що його американський колега неодноразово говорив, що Вашингтон не має наміру «перетворювати Тайвань на інструмент для отримання конкурентної переваги та стримування Китаю». Він висловив сподівання, що Штати дотримаються цієї обіцянки.





ІНШІ НОВИНИ