Невролог розповів, чому небезпечно приймати таблетки від головного болю

Автоматичний прийом таблетки анальгетика при головному болю може бути небезпечний, попереджає лікар.

В інтерв’ю лікаря невролога Олександра Євдокимова прозвучало застереження про можливу небезпеку звички приймати таблетки при головному болю. Медик зазначив, що багато хто робить це рефлекторно, але якщо головний біль глушити лікарськими препаратами, це може привести до серйозних наслідків аж до летального результату.

Перш за все, підкреслює невролог, важливо розуміти, що головний біль може бути симптомом різних патологій, включаючи дуже небезпечні. Євдокимов уточнив, що він може з’являтися і в передінсультному стані, і при гіпертонічному кризі.

Лікар підкреслив, що знеболюючі таблетки, пригнічуючи больовий синдром, дають можливість порушенню, яке з’явилося, розвиватися далі. Так упускається час, важливий для діагностики і лікування.

Євдокимов зауважив, що обов’язкового звернення за медичною допомогою вимагає раптово виникла гострий, сильний біль – особливо, якщо раніше людина його не відчувала. Він не обов’язково вказує на смертельно небезпечне відхилення, але рішення про це має прийняти фахівець.





ІНШІ НОВИНИ