Синоптики дали прогноз погоди на весну в Україні

Closeup of snowdrop flowers in the snow

Березень прийде зі снігом, а в травні очікується справжня літня спека

Аномально тепла зима з рекордними температурами спантеличила українців. За прогнозами синоптиків весна 2020 року також очікується з нетиповою для цієї пори року погодою: у березні в Україні очікується зимова погода, в квітні синоптики прогнозують заморозки, а в травні прийде літня спека.

Про це розповіла начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко в інтерв’ю Agravery.

“Такий розвиток подій не виключений. Кожен третій березень в Україні характеризується великою кількістю опадів, тому повернення зими ще може статися“, – вважає метеоролог.

Народний синоптик Володимир Деркач прогнозує в березні невеликі опади, а істотно потеплішає тільки в другій половині місяця. За його словами, квітень почнеться прохолодою з невеликими опадами, але з часом температура буде підвищуватися. В середині місяця буде потепління, але опадів практично не очікується.

Як зазначив Деркач, на початку травня ймовірні невеликі опади. Погода в Україні при цьому буде характеризуватися підвищенням температури і вже в середині місяця можна очікувати літню спеку, яка протримається практично до середини місяця, після чого підуть дощі. Кінець місяця буде теплим, але іноді можливі опади.

Тим часом завідуюча відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух повідомила, що весна 2020 року характеризуватиметься теплою погодою.

За її словами, найвищі температури очікуються в західних областях України.

“Іноді можливі суттєві зниження температури, але вони будуть короткочасними. За цими орієнтовними прогнозам, велика кількість опадів малоймовірна, а у південних регіонах можливий їх дефіцит. Якщо дефіцит опадів, який спостерігався ще з літа, збережеться, то проблема з посухою загостриться“, – сказала снопктік.

За її словами, можна сказати про те, що весна в Україні настала вже прямо зараз.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ