Кіно буде: на початку березня в Україні розблокують супутникові канали

До 16 березня в Україні запустять незакодованs супутникові версії головних національних телеканалів. Таке рішення було прийнято на зустрічі президента Володимира Зеленського з керівниками основних українських медіа-груп.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента, передає кореспондент Української Служби Інформації.

Відзначимо, що рішення про кодування супутникового сигналу прийняли ще в 2017 році, але в силу воно вступило тільки з 29 січня 2020 року. Через це для користувачів супутникового телебачення стали платними більше 20 телеканалів.

Ми маємо просто безліч листів і тисячі дзвінків в офіс президента з тим, що українці не можуть отримати цей сигнал через кодування і не мають можливості дивитися українські телеканали , – сказав Володимир Зеленський .

За словами глави держави, особливо гостро проблема відчувається на рубежах тимчасово окупованих територій, де заблоковані українські телеканали замінили російськими.

Президент і представники медіа-груп домовилися знову зробити українські канали доступними для громадян. Крім того, оператори супутникового мовлення Xtra TV і Viasat зобов’язалися розробити соціальні пакети з мінімальною абонплатою для соціально незахищених українців.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ