В українських коледжах та училищах з’явиться ще одна форма навчання

За нею студенти училищ зможуть вчитись у кількох закладах

Студенти закладів професійної технічної освіти матимуть змогу вибирати форму навчання з 5 варіантів. Про це повідомляє пресслужба МОН.

Зазначається, що студенти зможуть вчитись в кількох закладах одночасно. Тепер можна буде вибрати всі види інституційної форми навчання – денну, вечірню, заочну, дистанційну та мережеву (дуальну).

Традиційною формою навчання в українських училищах є денна. Вечірня та заочна трапляються рідше, а дистанційна для студентів училищ радше виняток.

Втім, абсолютно новою стане мережева форма навчання.

Як зазначає заступник міністра освіти Петро Коржевський, професійна освіта має відповідати на запити суспільства. Саме тому форми навчання теж варіюються.

“Ми пропонуємо вчитися за мережевою формою, але інструменти, які б дозволяли її повноцінно застосовувати, відсутні”, – сказав він.

Зазначається, що мережева форма – це форма, за якою учні можуть навчатися у кількох закладах одночасно. Один з них – заклад профосвіти, а інший – підприємство, виробництво або заклад освіти є додатковими. Перед стартом навчання всі учасники мають укласти договір, де б чітко зазначалися права та обов’язки кожної сторони.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ