Шмигаль допустив уповільнення виходу з карантину

В Україні вже третій день поспіль зростає число підтверджених випадків захворювання коронавірусною інфекцією.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на нараді з протидії поширенню коронавірусу, яка відбулася під головуванням президента України Володимира Зеленського.

Глава уряду зазначив, що в разі збереження подібної епідеміологічної ситуації ослаблення карантинних обмежень може призвести до зростання кількості випадків зараження COVID-19.

«Треба нагадувати людям, що легковажність щодо засобів захисту несе великі загрози під час епідемії COVID-19. Знайти баланс між поверненням до нормального життя і безпекою складно. Невидима небезпека – найгірша, бо сьогодні ти не бачиш сенсу в масці, а завтра зростає кількість хворих», – заявив президент Володимир Зеленський.

Уряд все ще йде за обраним планом пом’якшення обмежувальних заходів, однак за умови серйозного погіршення епідеміологічної ситуації графік може бути змінений.

В Україні за станом на 5 червня коронавірусною інфекцією заразилися майже 26 тисяч осіб. За даними Центру громадського здоров’я, лабораторно підтверджено 25 964 випадки COVID-19. За минулу добу кількість захворілих коронавірусів збільшилася на 553 особи. Серед інфікованих COVID-19 – тисяча вісімсот п’ятьдесят дев’ять дітей і 4963 медичних працівника.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявив про те, що столиця не готова до відкриття ресторанів, кафе і басейнів через складну ситуацію з коронавірусною інфекцією. У Києві на даний момент один з трьох показників – за кількістю хворих на сто тисяч населення – перевищує норму і сьогодні становить 14,9. За інформацією столичного мера, за минулу добу ще у 82 киян підтвердилося інфікування COVID-19. Вперше зафіксовано велику кількість летальних випадків – померли 12 осіб за добу. На сьогодні в столиці вже 3 292 підтверджених випадки захворювання коронавірусом.





ІНШІ НОВИНИ