Україна зайняла 35 місце у світовому рейтингу престижності паспортів

Україна піднялася на шість позицій і зайняла 35 місце в рейтингу паспортів світу, її громадяни можуть подорожувати без візи або з отриманням візи після прибуття в 136 країн світу.

Про це свідчать опубліковані дані Індексу паспортів компанії Henley & Partners.

З початку року Україна уклала безвізові угоди з Аруба, Кюрасао, Гренадою, Сен-Мартеном і карибськими Нідерландами.

Укладачі рейтингу паспортів відзначили, що через карантин у зв’язку з пандемією коронавірусу в багатьох країнах, реальні можливості подорожувати для українців зараз обмежені.

Перше місце в оновленому рейтингу як і раніше займає японський паспорт – громадянам цієї країни відкриті кордони 193 країн світу, попри чинну заборону, на в’їзд іноземних громадян на територію Японії.

На другому місці – сінгапурський паспорт, який відкриває можливість для безвізових подорожей в 192 країни світу. На третьому місці – Німеччина і Південна Корея (191).

Укладачі рейтингу зазначають, що через пандемію Covid-19 в Індексі відбулося лише незначною мірою зміненою, але деякі з країн все ж продемонстрували видатні результати. Наприклад, Китай піднявся відразу на 22 позиції – з 90 місця з можливістю подорожувати в 40 країн світу на 68 місце з доступом до 77 країнам світу. Ще одна країна, яка показала найбільш вражаючі результати, – ОАЕ – перемістилися з 65 на 15 місці. З паспортом ОАЕ можна подорожувати по 174 напрямках без візи або з візою після прибуття.

Україна зайняла 35 місце в світовому рейтингу престижності паспортів

Міжнародні експерти сподіваються, що загальна вакцинація в ряді країн зробить переміщення громадян між країнами знову звичайним явищем.

Як повідомлялося, Україна стала першою країною, де цифрові паспорти матимуть таку ж юридичну силу, як і паперові.





ІНШІ НОВИНИ