Google випустила нову ОС на заміну Android

Американська корпорація Google має в підпорядкуванні тисячі співробітників, які працюють в її штаб-квартирах по всьому світу. Компанія робить все можливе заради того, щоб створювати найкраще в світі програмне забезпечення, а подібні стремління привели до того, що більше 10 років тому на ринок вийшов Android. Спочатку ця операційна система була нестабільною і глючною, але з часом все змінилося в кращу сторону, проте рано чи пізно всьому приходить кінець.

Сьогодні, 3 січня 2018 року, компанія Google випустила нову ОС, а призначена вона для заміни Android. Новітнє програмне забезпечення називається Fuchsia OS, а починаючи з сьогоднішнього дня встановити його на свої мобільні пристрої можуть певні люди, що працюють на корпорацію. Вони будуть займатися тестуванням нової функції і можливості, яка гарантовано потрібна новітній операційній системі. З її допомогою додатки будуть запускатися в режимі сумісності.

Як розповіли американські ЗМІ, які отримали подібні відомості від своїх джерел всередині Google, компанія збирається випустити заміну Android вже в найближчі роки. Повідомляється, що Fuchsia OS буде підтримувати всі додатки, створені для «зеленого робота», але тільки такі, які були розроблені з використанням сучасних інструментів. Саме за рахунок такого кроку «пошуковий гігант» збирається в одну мить зробити своє нове ПЗ популярним по всьому світу.

У коді Android Open Source Project вже є згадки того, що все програмне забезпечення для «зеленого робота» зможе в режимі сумісності запускатися на гаджетах, що працюють під управлінням Fuchsia OS. Спеціально для цього Google створила технологію Android Runtime, яка вдає із себе спеціальну середу, призначену для запуску будь-якого ПО в режимі сумісності. Нова функція починаючи з сьогоднішнього дня тестується, щоб домогтися її ідеальної роботи до потрібного терміну.

Коли вийде Fuchsia OS для простих користувачів поки що, на жаль, невідомо. За деякими даними, все це може статися вже в 2020 – 2021 роках, проте офіційних підтверджень подібних відомостей поки що немає. Раніше вдалося з’ясувати, що Google додала нову корисну функцію в усі смартфони на Android, яку вже можуть використовувати всі бажаючі.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ