Samsung Galaxy S10 Lite не виправдав очікувань

Уже в другій половині лютого цього року відбудеться презентація декількох смартфонів флагманського рівня, а одним з таких стане Samsung Galaxy S10 Lite. З чуток, цей апарат отримає плоский Super AMOLED-екран, флагманський процесор Qualcomm Snapdragon 855, а також ряд інших особливостей, в список яких увійдуть 6 ГБ оперативної і 64/128 ГБ постійної пам’яті. Проте, як виявилося, мобільний пристрій повністю провалився в тестуванні, тому всі фанати бренду гарантовано залишаться розчаровані.

Сьогодні, 8 січня 2018 року, флагманський смартфон Samsung Galaxy S10 Lite, нехай і в базовій версії, був протестований в бенчмаркй Geekbench, що дозволило дізнатися його технічні характеристики, а також обчислювальну потужність. Як показала перевірка в синтетичному тесті, телефон набирає вкрай мало балів, що говорить відразу про кілька речей. У одноядерному тесті гаджет видав всього 1986 балів, а в багатоядерному – 6266 балів.

Для порівняння, Sony Xperia XZ4 на Snapdragon 855 набирає 12800 балів в багатоядерному тесті, тобто більш ніж в два рази більше. Весь секрет полягає в тому, що у флагманському смартфоні Samsung Galaxy S10 Lite компанія-виробник, судячи з усього, вирішила «урізати» потужність процесора, оскільки тактова частота становить всього 1,78 ГГц, тоді як у справжньому повноцінному чіпі ця цифра знаходиться на рівні 2,9 ГГц. Крім того, можливо, графічний процесор Adreno 640 також обмежили в потужності.

Піти на такий крок компанія-виробник могла заради бажання здешевити смартфон, або ж щоб таким чином спеціально занизити його продажі, змусивши покупців купувати більш просунутий в усіх відношеннях Samsung Galaxy S10 в класичній версії. Також фанати бренду висувають гіпотезу, згідно з якою в бенчмарку був протестуваний лише прототип майбутньої новинки, а не фінальна версія смартфона. Втім, це вкрай малоймовірно, оскільки різниця в порівнянні з іншими флагманами більш ніж дворазова.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ